RESEPI AYAM PENYET.

on Monday, June 3, 2013

Untuk Jualan di kantin elok sambalnya disertakan, sambal sekiranya diasingkan sukar untuk mengawal, ada yang ambil cuma sambal saja. Salam, Dalam siri masakan menu kantin: siri2  ini, mamak haji pertengahkan resepi [...]

AYAM MASAK KICAP BEREMPAH MAMAK.

AYAM MASAK KICAP BEREMPAH MAMAK PENANG. Bahan: 1 ekor ayam (1.7kg – 1.6kg) dipotong 16 . Masukan serbuk kunyit 1 tsp dan garam 1 tsp. Gaulkan rata dan goreng sehingga separuh masak. Kalau gunakan ayam kampung tidak [...]

Tepung Pelita Daun Pandan

Kuih tepung pelita ini manis dan lembut rasanya. Boleh dinikmati semua peringkat umur. Malah aroma pandan menjadikan rasanya lebih enak. Petikan: Rasa Karangkraf BAHAN LAPISAN BAWAH (WARNA HIJAU): 100gm tepung Hoen [...]
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
© Majalah Resepi All Rights Reserved