Resipi Bengkang Daging ni adalah antara hidangan yang sedap sebagai menu minum petang. Cubalah Resipi Masakan ini.. Penyediaan: 20 minit | Memasak: 30 minit 50 Minit Masa Keseluruhan | Jumlah Hidangan: 6-8 orang Bahan-bahan: 6 keping roti (buang kulit) 2 biji telur 100 gm sayuran campuran 50 gm bawang goreng 1/2 cawan tepung gandum 1 cawan susu segar Daun sup/bawang 80 gm keju cheddar sagat 2 sudu besar marjerin Bahan daging: 200 gm daging kisar 2 sudu besar serbuk kari Garam/gula 1 labu bawang besar (cincang) 1/2 sudu besar lada hitam (tumbuk) Cara menyediakan: 1. Mula-mula kita tumis bawang besar hingga layu, dan kemudian masukkan daging, dan serbuk roti. 2. Bubuhkan garam dan gula serta lada hitam. 3. Tumis hingga daging masak. 4. Sementara itu kita pukul telur dengan susu segar. 5. Masukkan roti yang dipotong nipis. Rendam. 6. Masukkan daging tumis ke dalam adunan roti berendam, bawang goreng, marjerin, keju, tepung, daun bawang dan sayuran campuran. 7. Gaul sebati, dan sapukan mentega pada acuan bakar. Tuangkan adunan dan bakar selama 30 minit pada suhu 180oC. |
{ 0 comments... read them below or add one }
Post a Comment