Bahan-bahan (2 1/2 Orang )
- Daging 500 gram
- 4 camca besar minyak masak
- 40 gram perencah maggi
- 1 labu bawang besar (dihiris)
- 2 pokok daun bawang yang dihiris sederhana halus
- 1 cawan air
- 5 batang kacang panjang dipotong 3 cm
- Lada hitam secukup rasa
Cara-cara
- Daging dihiris nipis-nipis (hirisan filet)
- Rebus daging dengan secawan air
- Sesudah itu, keluarkan air rebusan dan simpan dulu air tersebut untuk diguna kembali.
- Masukkan minyak dan goreng daging tersebut selama 3 minit dengan api besar
- Masukkan 40 gram perencah Maggi serta bawang besar yang dicampur dengan air rebusan tadi.
- Goreng hingga daging masak. Sesudah itu, masukkan hirisan daun bawang dan kacang panjang.
- Goreng selama 1 minit.
{ 0 comments... read them below or add one }
Post a Comment