Resipi Citarasawan |
Amboi banyaknye nama biskut ni hii hii.. crunchy n nutty laa :D Love it ! Sumber : Azlita Aziz@fromintan kitchen / FB Puan Asmah Aspar Bahan-bahan 200gm tepung florenta - bole di beli di kedai bekalan bakery 100gm almond flakes 100gm biji labu hijau 200gm biji bunga matahari 40gm bijan putih Cara-cara : 1. Bakar almond flakes, biji bunga matahari, biji labu dan bijan sebentar di dalam oven pada suhu 160C selama 5 minit. Ketepikan. 2. Satukan dengan tepung florenta dan gaul sebati. 3. Alas loyang 14 x 14 dengan baking paper, tuang adunan dan ratakan nipis. 4. Bakar di dalam oven yang telah dipanaskan dahulu pada suhu 160C hingga florenta mencair dan keperangan dalam 10-15 minit dan bolehlah di angkat. 5. Potong dengan menekan pisau semasa adunan masih panas. 6. Biarkan betul-betul sejuk, dan patahkan perlahan-lahan pada keratannya. Simpan dalam bekas kedap udara. Cara K1, sudukan 2 sudu kecil adunan florenta di atas baking paper, ratakan dengan belakang sudu nipis-nipis.. Jarakkan sedikit antaranya. Bakar selama 10 minit hingga florenta mencair dan angkat, biar betul2 sejuk baru angkat keluar.
Biskut Almond Caramel Crunchy/ Florentine / Mix Crispy Nuts Cookies
|
{ 0 comments... read them below or add one }
Post a Comment